PERMANENTE EXPOSITIE

De tentoonstelling Roots 2 Share in het Museon is een interactieve expositie waar de Groenlandse en Nederlandse bevolking aan mee kunnen blijven bouwen. In deze permanente zaaltentoonstelling en via internet kunnen bezoekers op spraakmakende wijze aan de slag met historisch en actueel foto- en filmmateriaal uit Groenland.

Via de spreekbuis, een multimediale applicatie in de tentoonstelling en hier op internet, kan men Groenlandse foto`s verrijken met een persoonlijke vraag of verhaal. De zaal is als het ware een driedimensionaal fotoboek waar iedereen iets bijzonders aan kan toevoegen. Een fotoboek met vele afbeeldingen, maar vooral een oneindig aantal spraakmakende verhalen.

 

Fotograaf Jeroen Toirkens heeft uit handen van de jury van de Zilveren Camera de 'Canonprijs', de prijs voor vernieuwende fotojournalistiek, ontvangen. De jury was unaniem positief over het werk van de Nederlandse fotograaf, waarbij de diverse podia en technieken - fotoboek, films, website en exposities - elkaar versterken. In de expositie 'Roots 2 Share, Groenlandse foto`s en verhalen' in het Museon is het multimediale deel van zijn werk permanent te bewonderen.

Terug naar overzicht